WooCommerce verkkokauppa, maksutavat ja toimitustavat.

Presta Shop kaupan kaaduttua ja saatuani sen tilaan, josta ei ollut enää paluuta. Olen kehitellyt uutta verkkokauppaa Woocommercen alustalle WordPress sivustolla. Kauppa on ollut käytössä siellä jonkin aikaa ja samalla sitä olen koittanut kehittää.

Viimeaikojen uusia asioita ovat Bambora Payform maksu alustan käyttöön otto sekä tavaran toimitamiseen Shipit palvelut verkkokaupoille järjestelmän kautta.

Kun en ole mitenkään verkkokaupan asiantuntija, niin nämä asiat on opeteltava kantapään kautta. Tai sitten lähtemällä opiskelemaan asioita verkossa. Siitä vähän seuraavassa ja se liittyy myös edellä oleviin asioihin…

Haluan antaa kiitosta Miia Yliselle vinkeistä kotisivujen tekemiseen. Miian ohjeilla on ollut minulle tosi suuri merkitys ja sieltä löysin seuraavan paikan opiskella lisää näitä asioita. Miian vihjeestä löysin Oppila digimarkkinointi koulutuspaikan ja Taina Norhan piristävät verkkokurssit ja web koulutukset ( Tainalle myös lämmin kiitos).

Tainan ja Oppilan kautta bongasin tuon mahdollisuuden saada verkkokauppaan nuo Bamboran Payform turvalliset maksutavat. Niin että avoimella mielellä ja uteliaalla asenteella näköjään aina oppii jotain uutta.

Aiemmin kuvittelin, että saadakseen sellaiset verkkopankkimaksumahdollisuudet sivustolleen pitää sijoittaa paljon rahaa. Raha on asia jota aloittavalla verkkoakuppiaalla ei juuri ole. Taina vinkkasi Bambora mahdollisuudesta ja siitä, että sen saa ilmaiseksi käyttöön, siis ilman kuukausi, aloitus ja muita maksuja. Aivan huippu juttu aloittavalle verkkokaupalle.

Maksut menevät sitten komissiona verkkokaupan kautta tapahtuneitten maksutapahtumien tilityksen yhteydessä. Idea on siis aika lailla sama kuin monille varmaan tutuiksi tulleissa IZettle ja SumUpp pankkikorttimaksujen palveluissa. Kun verkkokauppa toivon mukaan tulevaisuudessa alkaa toimia vahvemmin, niin sitten on mahdollista päivittää palveluja.

Asia joka minua Oppilan tarjonnassa kiinnosti, oli MailChimp kurssi vasta alkajille ja kurssitarjonnan lupaus ”Opi MailChimp kädestä pitäen” kiinnosti kovasti. Sitten vielä sattui niin mukavasti, että Taina oli laittanut Koronan takia kaikki kurssit alennukseen. Tein samantien hankinnan heidän kurssikaupastaan.

Samalla näin kuinka hienosti toimi tuo Bamboran maksupalvelu. Sain ihan oman pankin kautta käydä maksamassa kurssin. Helppoa ja todella mahtava lisä verkkokaupan ostostapahtumaan. Se että Bamboralla oli vielä kaikki ohjeet systeemin yhdistämisestä suoraan WooCommerce verkkokaupan osaksi helpotti valtavasti päätöstä laittaa se omaan kauppaan.

Kävin hiukan kädenvääntöä Bambora Payformin ja Klarnan vastaavan palvelun kanssa, mutta nyt olen ollut tyytyväinen valintaani, Klarna on viime aikoina ollut vähän negatiivisesti esillä uutisissa. Taisi tosin olla uutiset jo viime vuodelta. Ne vain tietenkin aktivoitui nyt kun asiaan tutustuin.

Bambora maksupalvelun kautta on muutama ostos hoidettu ja hyvin se toimii. Monipuoliset maksumahdollisuudet jopa laskulla maksu Jousto luoton kautta onnistuu. Lompakkomaksaminen taitaa olla se tulevaisuuden ja nyky nuorison käyttämä juttu. Sekin onnistuu tuon kautta.

WooCommerce on sikälikin mukava verkkokauppa-alusta, että sille löytyy hyvät Faccebook yhteisö sivut. Selvällä suomen kielellä asioita neuvovat jotka asian osaavat. Hieno juttu.

Samankaltaiset artikkelit