MATRIX-LUKITUS

matrix-lukitus
Ovien lukitsemisella ja lukituksen laadulla on tärkeä rooli murtojen ehkäisemisessä

Suomessa tapahtuneiden asunto- ja mökkimurtojen määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Ovien lukitsemisella ja lukituksen laadulla on tärkeä rooli murtojen ehkäisemisessä.Itse lukon turvallisuuden lisäksi on tärkeää, että avaimen laiton kopioiminen on tehty erittäin vaikeaksi.
Matrixin valmistaa yksi maailman suurimmista lukkovalmistajista Dormakaba Itävallassa. Lukituksen käyttäminen on helppoa ja huoletonta. Valittavana on kaksi eri lukitustapaa käyttötottumusten ja -tarpeiden mukaan. Ovi voidaan lukita joko yksinkertaisesti painamalla kiinni tai ulkoa avaimella ja sisäpuolelta vääntönupista. Tällöin avaimet eivät jää vahingossa sisälle ja oven saa lukittua sisältä avaamatta ovea.

SELKEÄ KOKONAISUUS

Matrix -lukitusjärjestelmä koostuu avaimesta, avainpesästä ja lukkorungosta tai pitkäsulkimesta.

KORKEA AVAINTURVALLISUUS

Avain ei ole silmämääräisesti luettavissa ja siitä johtuu korkea avainturvallisuus: avainta ei voi kopioida laittomasti. Avainturvallisuutta vahvistaa se, että lisäavaimia voi tilata ainoastaan valtuutetuissa lukkoliikkeissä avainkorttia vastaan.

HELPPO KÄYTTÄÄ

Käyttäjäystävällisesti ja symmetrisesti muotoiltu Matrix-avain osuu avainpesään aina oikein päin. Tarkkuusjyrsittyjen reunojen ansiosta avain toimii avainpesässä pehmeästi ja kitkatta. Symmetrisyys lisää myös avaimen käyttöikää. Nikkelihopeinen Matrix-avain kestää jopa miljoona avausliikettä.

LAADUKAS JA KESTÄVÄ AVAINPESÄ

Tiiviin rakenteensa ansiosta pöly ei pääse aikojen saatossa heikentämään avainpesän toimintakuntoa. Avainpesässä on useita lukintaelementtejä ja niiden liikkeet ovat pieniä, mikä estää osien kulumisen ja takaa siten järjestelmälle pitkän iän ja tavanomaista merkittävästi pidemmän takuun. Matrix-lukituksen tuotetakuu on viisi vuotta.

SARJOITUKSET

Kaikki avainpesät voidaan sarjoittaa samaan sarjaan.

LUKKORUNGOT

Matrix-lukitusjärjestelmä tarjoaa erilaisia lukkorunkoja ja lukitustapoja. Valittavissa on manuaalinen lukitus (lukkorungot DL 9195 ja DL 712), jolloin ovi lukitaan kotoa lähtiessä avaimella, harkiten, eivätkä avaimet voi jäädä vahingossa lukkojen taakse sisälle. Vaihtoehtona manuaaliselle lukitukselle ovet voidaan varustaa suomalaisille tutuilla automaattisesti takalukittuvilla lukkorungoilla DL 3115, DL 31150, DL 33015 ja DL 4115.

 

(Lähde: Tämän sivun kuva ja tekstin alkuperä on tukkurimme  AmSecurityn sivustolta.) osoitteesta https://www.amsecurity.fi/fi/lukitus/mekaaninen-lukitus/matrix-lukitus