Julkaistu Jätä kommentti

Joulu, joulu tullut on…

Joulun tunnelmaa...

...tai ei ihan vielä, mutta aivan kohta

Niin vain vuosi on vierähtänyt kuin siivillä joulukuuhun. Huomasin että edellisestä postauksestani on kulunut lähes puoli vuotta. Kylläpä aika rientää 🙂

Kulunut syksy on mennyt kuin siivillä ja ei ole oikein ollut inspiraatiota kirjoittamiselle. 

Nyt kuitenkin tuli sopiva aika muutaman sanan kirjoittamiselle.

Ensinnäkin haluan kiittää kuluneesta vuodesta lämpimästi kaikkia asiakkaitani!!

KIITOS!! teille,  jotka olette tilanneet verkkokaupastani tai tilanneet minua lukkotöihin.   Ilman teidän tilauksia vuosi olisi ollut todella pajon haastavampi.

Kuten kaikki tiedämme,  coronasta  melkein selvittyämme oli seuraavana vuorossa sota Ukrainassa.  Sota, joka on osaltaan vaikuttanut kaikkeen elämään. On tuonut paljon huolta ja turvattomuutta sekä vaikuttanut suoraan niin, että  Hinnat ovat pomsahtaneet lähes joka asiassa ja jos suoraan sanotaan, hiukan sodan varjollakin. 

Suurinta osaa asioissa  edustaa kulkemisen ja energian hintojen nousu. Kaikki näyttää kallistuvan. Niin ruoka, polttoaine, kuin pellettikin. Samoin lähettämiskustannukset tuntuvat nousevan ja samaan aikaan kuljetuksien varmuus ja nopeus tuntuu laskevan… Ei mikään hyvä yhtälö. 

Haluan toivottaa sinulle rauhallista adventin aikaa ja siunattua Joulua, joka on edessämme vajaan kahden viikon kuluttua.  Vielä on mahdollista hankkia lukitustuotteita ja avaimia tällekin vuodelle. 

Muistetaan rauhoittua Joulun viettoon sitten kun sen saamme. Kiitollisin terveisin, Matti

Julkaistu Jätä kommentti

Välillä vähän lomaa…

Pitkän talven ja kevään jälkeen on sen aika.

Lomalla2022

Yrittäjän on myös välillä pidettävä lomaa. Turvallisuusalan yrittäjänä se on joskus  haasteellista, kun ei oikein tunnu mukavalta jättää kaikkea ja lähteä lomalle. 

Tai kyllä se muuten on ihan ok, mutta joskus askarruttaa että säilyykö paikat niin ettei loman aikana käy varkaita. Jospa se olisikin niin, että kaikki arvostaisivat omaa ja toisten omaisuutta siten että antaisivat toisen oman olla rauhassa. 

Ihmisistä tuleea ajatella aina parasta ja niin myös useimmiten onkin, sitten kuitenkin joukosta löytyy niitä jotka pilaavat kaiken käyttäytymällä tyhmästi. 

Onhan se niinkin että jos kaikki ihmiset olisivat rehellisiä, riittäisi vieläkin harjanvarsi ovelle merkiksi siitä, ettei talonväki ole kotona.  Ennen se on täällä Koillismaallakin riittänyt. Vaan ei riitä enää. Jos paikalliset ovatkin rehellisiä ja antavat toisten omaisuuden olla rauhassa, niin on kaikenlaista muualta tulevaa kulkijaa joilla ei yhtään tunnu omatunto kolkuttavan vaikka nappaa toisen omaisuutta tai särkee sitä.  

Kesä on siitä mukavaa aikaa, että tarkenee reissata, jopa liiankin lämmin on ollut asuntoautoilla, kun autossa ei ole ilmastointia. 

Pieniä irtiottoja arjesta olemme saaneet tehdä ja niistä tähän mennessä paras on ollut se että pääsimme parin vuoden tauon jälkeen taas suviseuroihin. 

Postauksen kuva on sieltä ja suviseurojen ajan oli tosi helteet.  

Loppukesä menee pääosin kotona työn ääressä, mitä nyt pikku reissuja tullaan  tekemään. 

Jos näitten reissujen aikana tulee verkkokauppatilauksia, olemme asiakkaaseen suoraan yhteydessä ja sovimme toimituksista. 

Kiitos kaikille asiakkaille ja hyvää kesää kaikille.

Julkaistu Jätä kommentti

Kevättä kohti…

kevataurinko

Aurinko esiintyy pitkän talven jälkeen.

Tuntuu kivalta kun taas aamut alkavat olla valoisia ja pärjää pidempään luonnon valoilla. 

Talvi on ollut todella runsasluminen ja on myös ollut melko kylmät  llmat. Nyt kuitenkin alkaa kevät voittamaan ja ehkä nuo lumetkin saamme ennen juhannusta pihalta pois. 

Nautitaan nyt vielä pieni hetki mahdollisuudesta ajella vaikka moottorikelkalla. 

Siitä tuli mieleen, että jos sinulla on moottorikelkka tai moottoripyörä johon tarvisit lisäavaimia. Ota yhteyttä niin katsotaan onnistunko tekemäään sinun laitteeseen vara-avaimet. 

Aivan kohta tulee kesä ja sitten on vuorossa pyöräily ja karavaanimatkailu. Useimpin niihinkin löytyy lukkomatin varastosta aihiot ja koneelta koodit. Joiden mukaan tehdään toimivat avaimet. Aurinkoista kevättä sinulle.  

Lunta on reilusti
Keväistä kelkkailua
Julkaistu Jätä kommentti

Olisiko aika uusia painikkeet?

Hoppe Amsterdam 1400/42FI, F3/F69

Nyt Lukkomatilta löytyy todella hienoja Hoppen Alumiini kulta painikkeita joissa on kädensijaan ruostumattomasta teräksestä asennettu osa. Näitä löytyy suoraan varastosta noin 158kpl settiä.

Näillä siis kättelisi vähän suuremmankin kahvoituskohteen 🙂

Painikkeet käyvät niin ulko- kuin sisäoviinkin. Tartu tarjoukseen Nyt vain 52€/ setti ja tämä tarjous on voimassa vuoden loppuun saakka. Lisäksi toimitus veloituksetta joko postin tai matkahuollon kautta. Tilaamaan pääsee suoraan oheisesta linkistä https://www.lukkomatti.fi/kauppa/hoppe-amsterdam-1400-42fi-f3-f69-alumiini-kulta-ruostumaton-teras-ulko-oveen/

Alla olevassa kuvassa näkyy koko setin sisältö.

Hoppe Amsterdam 1400/42FI, F3/F69 painike setti
Hoppe Amsterdam 1400/42FI, F3/F69 alumiini kulta/ ruostumaton teräs ulko-oveen
Julkaistu Jätä kommentti

Osta pieneltä Lauantai!

Osta pieneltä lauantain-logo

Osta pieneltä Lauantai- Small Business Saturday - se on tänään!!

Ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa 27. marraskuuta 2010 vietetty Small Business Saturday on vastine Black Fridaylle ja Cyber Mondaylle, joissa on mukana isokokoiset vähittäiskaupat ja  verkkokaupat .

Small Business lauantai kannustaa  ostajia käyttämään pieniä ja paikallisia yrityksiä. Small Business Saturday on American Expressin rekisteröity tavaramerkki”. [1] lainattu ja teksti Wikipediasta. Aiheesta lisää tietoa Wikipediassa( englanniksi)

Ajatus tässä on sellainen, että marraskuun kaikkien Black Fridayn ja vastaavien suurten myynti tapahtumien rinnalle on tarjolla mahdollisuus tehdä ostoja paikallisista ja kotimaisista yrityksistä.  

Tänä koronan kurittamana aikana varmaan useat pienet yritykset miettivät, että miten on mahdollista  pärjätä tässä valtavaksi paisuneessa tarjonnan kisassa mukana. Pienillä yrityksillä ei ole varaa satsata suuria summia näyttäviin mainoksiin ja kalliisiin valmiiksi räätälöityihin verkkokauppoihin. Useoímmiten ne on valmistettu itse ja aivan minimibudejtilla.  Tästä esimerkkinä oma lukko/avain verkkokauppani (jota lukihäiriöisenä olen yrittänyt ajankuluksi rakentaa)

Totuus lienee se, että ei mitenkään ainakaan hinnalla. Tänä aikana suuret yritykset ja verkkokaupat ostavat tuotteet niin suurissa erissä ettei pienen yrityksen vuoden ostotkaan ole kuin ehkä murto-osa  yhdestä heidän tilauksesta. Siitä on varmasti etua kun näin pystyvät tekemään.  Kun sitten tuotteiden osto määrät ovat suuria, varmasti myös hinnat ovat aivan toista luokkaa mitä pienen yrityksen ostaessa. Voi olla jopa niin että pieni yritys ei saa tuotetta ostettua myyntiin sillä hinnalla millä nämä suuret toimijat  myyvät ulos.

No, miksi sitten kannattaa rimpuilla näitten suurten yritysten seasssa?  Ehkä siksi että useimmiten näissä pienissä yrityksissä vielä palvelu pelaa ja saat jutella ja ajatuksia vaihtaa ihan oikean henkilön kanssa. 

Useimmiten myös tämä palveluhenkilö on sama joka tuotteen tai palvelun tuottaa ja toimittaa. Eli yksinkertaisesti sanottuna pääset juttelemaan tekijän kanssa. Useinhan nämä pienet yritykset  ovat niin sanotusti elinkeinonharjoittajia, joka tarkoittaa että tarjoavat jotain oman osaamisalueen asiaa tai tuotetta tai palvelua.  Joissain tapauksissa tämä on  jokin erikoisala tai tuote josta toimittajalla on ammattitatito ja vuosien kokemus ja jolla on  perheensä elättänyt.

Palvelu edellä ajatuksella olen yrittänyt tarjota tuotteitani tässä kiihtyvässä markkinatilanteessa. Kotisivu  ja verkkokauppa ovat yksi kanava jolla olen omalta osaltani yrittänyt tarjota tuotteitani ihmisille, tänä aikana jolloin tämä pandemia on toiminut tehokkaana työn vähentäjänä.

Vaikka marraskuu on täynnä ”mustan perjantain” tarjontaa ja toivottavasti sieltä ihmiset löytöjä tekevät, niin täytyy katse suunnata valoisasti kohti tulevaa. Mikään ei kestä loputtomasti, ei edes vaikeudet. Sellaisen ajatuksen olen lukenut ja päivä kerrallaan jatketaan.  Toivottavasti joku tarvii vielä avaimia ja lukkojakin ja mahdollistaa pienen toimijan jatkamaan tätä ”nappikauppa” jollaiseksi olen joskus kuullut toimintaani kutsuttavan.

Haluan toivottaa kaikille Suomalaisille oikein valoisaa adventin ja tulevaa joulun aikaa.

 

Julkaistu Jätä kommentti

ABLOY® Riippulukkoja omalle avaimelle.

ABLOY Riippulukko omalle avaimelle.
ABLOY 3020C ja 3021C riippulukot oman avaimen mukaan sarjoitettuna.

Lukkomatin verkkokaupasta on nyt mahdollista tilata omalle Classic avaimelle valmistettuja riippulukkoja. ABLOY 3020C riippulukot ovat olleet suosittuja yleisriippulukkoja ja mahdollistavat saman avaimen käytön esimerkiksi mökin, varaston, veneen ja usean muun käyttökohteen lukituksessa. 

Lukko on varteen otettava vaihtoehto kun halutaan saada ABLOYn perinteiselle pikkuavaimelle eli Classic avaimelle useita eri lukkoja. Lukko on osoittautunut helppokäyttöiseksi ja toimivaksi meidän vaihtelevissa sääoloissakin. 

Vielä on paljon käytössä perinteinen Classic avain esimerkiksi mökeillä ja tähän saumaan nämä lukot ovat omiaan. Kun sinulla on olemassa avain jolle haluat saada riippulukon tilaa se lukkomatin verkkokaupasta  

Riippulukkoja on saatavana  ABLOY 3020C (35mm) lyhytsankainen  ja ABLOY 3021C  (76mm) pitkäsankainen malli.  

 

Joka rautakauppa myy ABLOY 3020C riippulukkoja, mutta...

Saako rautakaupasta riippulukot sinun omalle avaimelle tehtynä?

Sieltä kyllä löytyy yksittäin, kaksittain ja jopa kolmekin samankeskistä 3020C riippulukkoa. 

Joskus  tulee tarve saada  niitä samoille avaimille useampia tai sitten omalle jo olemassa olevalle avaimelle tehtynä. 

Näihin tarpeisiin lukkomatin kauppa tarjoaa ratkaisua. Silloin kun tarvitset useamman riippulukon samoille avaimille tai omille avaimille. Tähän tarjoamme ratkaisua joka helpottaa sinun tarvetta. Verkon kautta se onnistuu tästä näppärästi seuraamalla ohjeita ja lukot on mahdollista saada jopa omaan kotipostilaatikkoon toimitettuna. 

Kun tilaat lukkomatin  verkkokaupasta riippulukon omalle avaimelle tehtynä , saat siihen mukaan veloituksetta yhden avaimen mukaan. Sen lisäksii voit tilata edullisesti samaan lähetykseen lisäavaimia. Tervetuloa lukko ja avainkaupoille.

Julkaistu Jätä kommentti

Avaimien mittaaminen

Mittalaitteita

Jotkin lukkovalmistajat toimittavat lukot ilman koodeja...silloin täytyy mitata!

Abus on hyvä esimerkki lukkovalmistajasta joka toimittaa lukkoja joihin saa kyllä lisäavaimia, mutta niiden toimittamiseen on kaksi vaihtoehtoa.  

 1. Menet malliavaimen kanssa johonkin avaimia valmistavaan lukkoliikkeeseen tai suutariin ja pyydät että valmistavat sinulle mallin mukaisen avaimen. 
 2. Toinen vaihtoehto on että lähetät malliavaimen esim lukkomatille tällä sivustolla olevan osoitteen mukaan ja lukkomatti valmistaa sinulle toimivan avaimen. 
 3. On vielä yksi vaihtoehto, kun tiedät lukkomallin, esim riippulukko ABUS  SILVER ROCK 5/45 , 5/50 tai 5/55 sinun tarvii vain ottaa kuva avaimesta ja lähettää se matti@lukkomatti.fi ja sen lisäksi sinun tarvii ottaa pari mittaa minulle joiden mukaisesti saan tehtyä toimivat avaimet koodin mukaan. 

Helpoin vaihtoehto on ykkönen, siis sinun kannalta.

Edellyttäen että liikkeellä jonne menet löytyy lukkoon sopiva aihio. Ja että he pystyvät kopioimaan toimivan avaimen sinulle. 

Kuitenkin on tullut asiakkailta palautetta, esim. juuri tuon kyseisen SILVER ROCK 5 sarjan riippulukon avaimien teettämisestä. Ei kuulemma tahdo löytyä aihioita ja osaamista kyseisten avaimien valmistukseen.

Toinen vaihtoehto on ihan OK, jos sinulla ei ole kiire. Näin olen toiminut asiakkaiden kanssa ja homma on toiminut joka kerta.  

Tämä toinen vaihtoehto vie noin reilun viikon aikaa jos malliavain  lähetetään Plusmerkillä varustetulla kirjeellä. Molempiin suuntiin.  Tässä vaihtoehdossa on tietenkin olemassa se pieni mahdollisuus, että avainkirje katoaa matkalla. 

Vaihtoehto kolme on hiukan vaikeampi asiakkaan kannalta, mutta ei mahdoton sekään. Tässä tavassa on oltava saatavilla riittävän tarkka mittauslaite. 

Seuraavassa vaiheessa käyn läpi malliavaimen jyrsintöjen mittauksen kuvien kera.

 

 1. Mittaukset aloitetaan ns. avaimen stopparista lukien. Stoppari on se olake joka on kädensijasta katsoen ensimmäinen korkea osa jota myöten avain menee lukkoon sisään. Tästä olakkeesta mitataan avaimen lehden mitta avaimen kärkeen ja se on 26,50mm.  (alla oleva kuva)
ABUS avaimen mittaus

Tämä sama avain on käytössä  Silver Rock 5/45, 5/50 ja 5/55 riippulukoissa.  

Avaimessa on 5 jyrsittyä koloa ja  kolot ovat  jyrsittynä viidessä eri syvydessä. 

Avaimen runko on noin 8,50mm korkea(katso alla oleva kuva.)

Abus avaimen rungon korkeusmittaus

Kun sinulle on selvinnyt nuo mitat, niin

Ota seuraavaksi mitat avaimien kolojen syvyyksistä alkaen stopparista päin. Ilmoita minulle nuo mitat vaikka sähköpostilla. Jos tämän kanssa on ongelmia, ota avaimesta tarkat kuvat siten että kuvasta pystyy suorittamaan jyrsintöjen syvyyksien mittauksen. 

Tämä mittausopas ei ole läheskään helppo tajuinen, mutta ehkä tästä voi olla jollekin apua. 

Jos tällä puutteellisella ohjeella et pääse jyvälle miten avaimen mittaus onnistuu, valitse aiemmista vaihtoehdoista joko 1. tai 2. Onnea mittauksiin…

Jyrsintöjen syvyydet ovat jo sitten vähän sellaista erikoistietoa että en tässä niitä julkaise. 

Julkaistu Jätä kommentti

Lähteekö Suomi talkoilla nousuun?

Laitetaan se tilaamalla tuotteet pieniltä yrityksiltä!! Lue miten saat Lukkomatilta 10% ale tilauksesta lokakuun 2021 loppuun saakka

Suomitalkoot

Sain jonkin aikaa sitten postissa tulleen kirjeen, jonka päällä luki Suomitalkoot. Avasin kuoren ja siellä oli ohjeet liittyä tällaiseen talkoo porukkaan. 

Niinpä sitten muutama päivä  asiaa pohdittuani päätin osallistua talkoisiin. Ehkä osallistumista edesauttoi se että kuulumme pieniin yrityksiin, joita korona on koetellut ehkä eniten ja saimme liittyä talkoisiin veloituksetta.

Komeat tarrat tuli mukana ja liimasin ne asennusautoon. Vielä ei kukaan ole kysellyt, että mitkä talkoot?

Googlella hain tietoa asiasta ja jonkin verran tietoa löytyi. Lisää tietoa löytyy heidän sivuilta. Liitän tähän virallisen Suomitalkoot sivuston osoitteen

Ajatus on kaunis ja kannatettava. Kaikkien meidän kannattaisi ostaa tuotteemme tietenkin kotimaasta ja tukea pieniä yrittäjiä. 

Ajattelin että omalta osalta koitan sen verran talkoilla, että annan verkkokauppaani tulleesta tilauksesta 10% alennuksen heille jotka sen haluavat hyödyntää. 

Jotta se hyödyntäisi myös pientä yritystäni ja saisin siitä tiedon,  alennuksen saa tekemällä vähintään kympin tilauksen, siis 10€ ostos ja siitä saa alennusta 10%.  käyttämällä koodia: SUOMITALKOOT  (kirjoita koodi ostoskori sivulla sen vasemmassa alareunassa olevaan Kupongin koodi kenttään ja klikkaa Käytä kuponki nappia.

Alennuskupongin ehtoja on pari: Se ei toimi toisen kupongin kanssa, eli ei voi saada kahta alennusta päällekkäin. 

Käytännössä koodi toimii siis ostokseen joka on yli 10€ mutta alle 350€ ja sen jälkeen sitä ei kannata käyttää koska tuosta 350€ eteenpäin tulee 15% alennus automaattisesti. ( HUOM!! Jos silloin käyttää tätä koodia, se kyllä toimii mutta hinta nousee koska se kumoaa tuon 15% alennuksen.)

Nyt voisi olla hyvä aika hankkia lukot ja vara-avaimet niin kotiin kuin mökillekin. Posti- ja matkahuolto kuskaa niitä kaikkialle Suomeen. 

Avain asiat ovat erityisen lähellä sydäntä ja niiden kanssa mieluista on touhuta ja selvitellä. Moneen tarpeesseen löytyy koodin mukaan avaimet noin 40 tuhannen aihion määrästä. Läheskään kaikkia en ole saanut laitettua tänne verkkokauppaan, mutta pikkuhiljaa niitä lisäilen ja jos sinulla on jokin avain josta  haluat saada kopion tai koodin mukaan tehdyn uuden vastaavan avaimen mitoilla valmistetun, niin ota ihmeessä yhteyttä. 

Yhteyden saa puhelimella: 0440 906400,  sähköpostilla: matti@lukkomatti.fi tai tämän sivuston palautelomakkeen kautta. Oikein raikasta syksyä. 

Julkaistu Jätä kommentti

Vähän lomaa 30.7.-4.8.2021

ice cream, dessert, food-6395523.jpg

On aika huokaista hiukan ja pitää pikku tauko arkisista työjutuista ja nauttia vaikka jäätelöstä kahvin kera. 

Nyt kun heinäkuu vaihtuu elokuuksi on sopiva hetki pitää pieni tauko ennen kuin koulut alkaa.

Tämä tarkoittaa sitä että perjantaina 30.7. klo 13 mennessä tulleet tilaukset lähtee vielä samantien asiakkaalle. Sen jälkeen tulevat tilaukset voi tehdä aivan normaalisti verkkokauppaan, mutta niiden toimitus tapahtuu viikon 31 loppupuolella.

Näillä näkymin torstaina 5.8. jatkuu toimitukset. Oikein hyvää ja aurinkoista loppukesää ja nautitaan syksyn sadosta ja viimeisistä lämpimistä päivistä.

Kiitos kaikille entisille asiakkaille kuluneesta vuodesta ja tervetuloa uudet asiakkaat. 

 

Toimitusmaksuista ...

Päätin jatkaa toimituksien perusmaksuna 5,90€  ja ilmainen toimitus jo 50€ kokonaisostoksesta. Tämä ainakin vielä elokuun loppuun saakka. 

Pieni mainos koskien ABUS-ja Hoppe lukittavien kahvojen avaimista.

ABUS lukittava ikkunan kahvan lisäavain

Asiakkaalta tulleen kyselyn perusteella aloin selvitellä Abuksen lukittavan ikkunan kahvan avaimien saanti mahdollisuutta. 

Tuntui olevan aika kiven alla avaimet täällä kotimaassa.

Maahantuoja ilmoitti ettei heiltä löydy aihiota suoraan, vaan tilaamalla ja se kuulosti olevan kallis aihio ja pitkän toimituksen takana.

Saksasta olisi kyllä ollut tarjolla, mutta sieltäkin aika monesta paikasta viesti että loppu. 

Niinpä aloin selvittää asiaa ja tilasin maahantuojalta ihan itselle yhden kahvan jotta pystyn sitä testata. selvisi että kahvan avaimessa on koodi joko AB208 tai AB210 ja ne näyttäisi olevan samat avaimet.  Tuo koodi AB kirjaimen jälkeen näyttäisi olevan kahvan mallin tunnus. AB208 on pyöreämpi ja tämä minulle tullu AB210 on kulmikkaampi.

Tein sitten omaan automaattikoneeseeni sellaiset säädöt että sain toimivan avaimen tehtyä. 

Samalla selvisi että avaimen voi valmistaa muutamasta eri aihiosta. 

Valmistin muutaman avaimen ja ne pelaa. 

Jos tulee tarvetta kyseisille avaimille,  laita tilausta verkkokauppaan tästä

ABUS lukittava ikkunan kahvan lisäavain
ABUS FG208 ja FG210 lukittavan ikkunakahvan lisäavain. Alkuperäisessä leimaus joko AB208 tai AB210

Samoin tein Hoppen kahvan kanssa, tilasin sitä yhden ja siihenkin onnistuin saada koodit  tehtyä. Sitä minulla ei vielä ole kaupassa, mutta jos sinulla on tarve avaimelle Hoppe kahvaan jossa on koodi 2W153 sellaiseen toimivan kopion saa tilattua tuosta edellisestä linkistä laittamalla kommentti kenttään tuon koodin. 

 

Julkaistu Jätä kommentti

Tiesitkö että vara-avain säästää rahaa ja hermoja

Voi ei!

Avain jäi sisään!!
...ettei niin kävisi
hanki vara-avain

Miksi esitän vara-avaimen säästävän rahaa ? ja vielä hermojakin...

Siksi, että kun sinulla on vara-avain olemassa, et jää ovien ulkopuolelle niin autossa kuin kotonakaan. Eli et lukitse itseäsi ulos autosta ja kotoa.

Useinhan se vara-avaimen tarve ilmenee juuri silloin, kun on muutenkin kiire tai ollaan reissuun lähdössä. Aika usein juuri silloin kun pitäisi lähteä lomalle tai viikonloppuna jolloin sen avaimen saanti on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Ainakin sen hankkiminen on kaikista arvokkainta silloin kun on tilanne päällä.

Eihän sitä tule luotua pienintäkään ajatusta vara-avaimille silloin kun avaimet ovat tallessa.
Avain on sellainen asia, jonka tärkeyttä ei tule ajatelleeksi ennen kuin se jostain syystä puuttuu. Joko se on hävinnyt tai se on vahigossa jäänyt auton- tai asunnon sisälle. Sitten ollaan tilanteessa, ovi on lukossa ja avain, siis se ainoa kappale on tosiaan sisällä. Sitten on hyvät neuvot tarpeen.

Vahigossa  oven lukittuminen tapahtuu siten, että asunnon oven lukon nappi olikin siinä asennossa, että ovi meni suoraan takalukkoon. 

Vaikka muistit just sillä samalla hetkellä kun ovi sulkeutui, että avaimet ovat keittiön pöydällä!! Asiaa ei enää voi auttaa… Ovi on lukossa ja sitten olaankin tilanteessa, että ovi pitää saada auki.

Jos asutaan taloyhtiössä jossa on huoltofirma, niin ei hätää, usein heillä on järjestetty oven avauspalvelu. Toki se on maksullista avauspalvelua, mutta ei auta ovihan on saatava auki…
No entäs sitten kun on kyseessä omakotitalo ja siinä ovi napsahtaa lukkoon ja kaikki avaimet sisällä!!
Vaihtoehdot ovat siinä vaihessa aika vähissä. Sisään on päästävä ja avaimet saatava sieltä. Onhan sitä mahdollista rikkoa vaikka jokin ikkuna ja sitä kautta saada ovi auki.
Se ei ole kuitenkaan mukava juttu, sillä lasin rikkoessa, voi siitä tulla haavoja itsellekin. Myös tilanne sen jälkeen on ikävä, ikkuna on rikki ja sitä ei voi oikein jättää rikkinäisenä silleen.

Tällaiseen tilanteeseen voi varautua niin, että teettää vara-avaimen jo ennen kuin sitä tarvitsee. Laittaa sen vara-avaimen vaikka lompsaan tai antaa luotetulle ystävälle säilytykseen.
Sitten tällaisen tilanteen eteen tullessa, löytyy apu sieltä lomsasta tai ystävältä.
Useimmat avaimet pystyy valmistamaan jopa koodin tai mallin mukaan. Silloin on kyseessä avain joka ei ole suojattu.
Suojatut avaimet vaativat tuotekohtaisen varmistuksen, esim. avainkortin esittämisen.

Usein suojatut avaimet  joudutaan tilaamaan ja se vie aikaa.
Niinpä vara-avain kannattaa hankkia hyvissä ajoin, ennen kuin sille on tarvetta.


Sama pätee myös autojen ja pyörien lukkoihin. Kun sinulla on olemassa toimiva vara-avain. Ei ole ongelma vaikka keskuslukitus napsauttaisi ovet lukkoon( tätä tapahtuu usein varsinkin talvella).

Niinpä yhteenvetona,  monelta murheelta välttyy kun teettää vara-avaimet ajoissa.  

Jos kuitenkin on käynyt se vahinko. Sitten tarvitaan lukkoseppää tai jos autosta kyse niin hinauspalvelua apuun. 

Siihen lukkoseppä asiaan voi ainakin Pudasjärven suunnalla auttaa soitto Lukkomatille ja jos hinauspalvelua tarvitaan niin sitten kannattaa kääntyä Ietin puoleen.  

Palvelu josta on apua kun tilanne iskee päälle...

Autoliiton logo

Vinkkinä auton avaimien sisään jäämiselle ja muutenkin matkan keskeytymiselle. Löytyy hyvä palvelu joka kattaa nuo molemmat asiat. Nyt vähän mainostan autoliiton plus jäsenyys palvelua. (siirtyy AL sivulle)

121€ vuosimaksulla(2021) saat erittäin hyvät matkan jatkamispalvelut. Palveluun sisältyy myös auton aukaisu jos avaimet ovat jääneet autoon sisälle.

Jo pelkästään tuo yksi auton avaus saattaa maksaa enemmän kuin tuon palvelun vuosimaksu. Palvelussa on sen lisäksi tosi monta muutakin hyvää ominaisuutta. Laitan tähän oheen autoliiton sivulta kopioidun tekstin:

Autoliiton Plus-jäsenyys 121€ / 12 kk

Plus-jäsenenä sinulla on käytössäsi Perus-jäsenen etujen lisäksi kattavat matkanjatkamispalvelut sekä mm. Euromasterin ja Motonetin jäsenedut:

 • henkilökohtainen, ei ajoneuvoon sidottu palvelu, joka varmistaa perillepääsyn

 • apu, joka koskee myös samassa ajoneuvossa jäsenen kanssa matkustavia

 • palvelu, joka on käytössäsi aina kun olet kuljettajana tai matkustajana Suomessa yksityiskäyttöön rekisteröidyssä henkilö-, paketti-, kevytkuorma-autossa, mopoautossa tai matkailuautossa (enintään 4000 kg)

 • palvelu, joka koskee kaiken ikäisiä kulkuneuvoja Suomessa, ulkomailla alle 15-vuotiaita kulkuneuvoja

 • palvelu käytössäsi myös liikkuessasi moottoripyörällä

 • apu yli 40 Euroopan maassa, myös Venäjällä

 • oma puhelinnumero, josta saa avun paikalle 24 h vuorokaudessa, 7 päivänä viikossa

 • voit käyttää avustusta maksimissaan 4 kertaa jäsenkauden (12 kk) aikana (ei sisällä teknisen neuvonnan puheluja)

 • palveluun sisältyy:

  • tiepalvelu; tekninen neuvonta, polttoaineen tuominen, renkaanvaihto, hinaus ja apuvirta.

  • tarvittaessa sijaisauto (ei alle 18-vuotiaille) tai muu korvaava kuljetus tai majoitus

  • auton nouto korjaamolta.

  • Suomessa Plus-jäsenet saavat AL-akkupalvelun akunvaihtotyön ilmaiseksi (tarkista palvelun alueellinen saatavuus täältä)

Alle 18-vuotiaan jäsenyydestä sopimus tehdään täysi-ikäisen henkilön kanssa.

Palvelut astuvat voimaan maksua seuraavan vuorokauden alusta.