Julkaistu Jätä kommentti

Niin se Presta Shop hävisi

Aikani säädin juttuja ja niin se vaan meni Presta Shop kauppa aivan toimintakyvyttömäksi. Onneksi oli varmuuskopiot, tai ainakin niin oletin homman hoituvan. Ajattelin että toimimaton kauppa pois ja uusi asennetan tilalle ja palautetaan varmuuskopio.

Homma ei käyny niinkuin suunnittelin, vaan Presta Shopin kauppaa ei enää sitten saanutkaan asennettua uudestaan. Ei sitten millään onnistunut.

Onneksi minulla oli aloitettuna tämä WC kauppa. Ei hävinnyt ihan olemattomiin koko verkkokauppa.

Siinä se nuoruus hupenee, ennen tuumattiin kun asiat ei oikein suju. Tämä on nyt sellaista tahmailua tämä minun verkkokauppa maailmaan mukaan lähtö.

Jospa vähitellen saan lisäiltyä tänne noita tuotteita, tämä varmaan välttää minun verkkokauppa tarpeeni. Pientä finistelyä tässä on ja se on hyvä asia.

Tämä päivä tuntui välillä melko vastustelevalta, mutta iltaa kohti mieliala alkoi kohota. Kävimme saunassa ja sehän kruunaa vähän huonommankin päivän.

Korona virus on jatkanut myllerrystään ja nyt jo pääkaupunkiseudulle kaavailevat eristystä. Saapa nähdä mitä tästä oikein tulee.

Päivä kerrallaan mennään ja terveenä onneksi on saatu vielä olla.

Nyt kello on sen verran paljon, että lähden unten maille.

Julkaistu Jätä kommentti

WooCommerce verkkokauppa, maksutavat ja toimitustavat.

Presta Shop kaupan kaaduttua ja saatuani sen tilaan, josta ei ollut enää paluuta. Olen kehitellyt uutta verkkokauppaa Woocommercen alustalle WordPress sivustolla. Kauppa on ollut käytössä siellä jonkin aikaa ja samalla sitä olen koittanut kehittää.

Viimeaikojen uusia asioita ovat Bambora Payform maksu alustan käyttöön otto sekä tavaran toimitamiseen Shipit palvelut verkkokaupoille järjestelmän kautta.

Kun en ole mitenkään verkkokaupan asiantuntija, niin nämä asiat on opeteltava kantapään kautta. Tai sitten lähtemällä opiskelemaan asioita verkossa. Siitä vähän seuraavassa ja se liittyy myös edellä oleviin asioihin…

Haluan antaa kiitosta Miia Yliselle vinkeistä kotisivujen tekemiseen. Miian ohjeilla on ollut minulle tosi suuri merkitys ja sieltä löysin seuraavan paikan opiskella lisää näitä asioita. Miian vihjeestä löysin Oppila digimarkkinointi koulutuspaikan ja Taina Norhan piristävät verkkokurssit ja web koulutukset ( Tainalle myös lämmin kiitos).

Tainan ja Oppilan kautta bongasin tuon mahdollisuuden saada verkkokauppaan nuo Bamboran Payform turvalliset maksutavat. Niin että avoimella mielellä ja uteliaalla asenteella näköjään aina oppii jotain uutta.

Aiemmin kuvittelin, että saadakseen sellaiset verkkopankkimaksumahdollisuudet sivustolleen pitää sijoittaa paljon rahaa. Raha on asia jota aloittavalla verkkoakuppiaalla ei juuri ole. Taina vinkkasi Bambora mahdollisuudesta ja siitä, että sen saa ilmaiseksi käyttöön, siis ilman kuukausi, aloitus ja muita maksuja. Aivan huippu juttu aloittavalle verkkokaupalle.

Maksut menevät sitten komissiona verkkokaupan kautta tapahtuneitten maksutapahtumien tilityksen yhteydessä. Idea on siis aika lailla sama kuin monille varmaan tutuiksi tulleissa IZettle ja SumUpp pankkikorttimaksujen palveluissa. Kun verkkokauppa toivon mukaan tulevaisuudessa alkaa toimia vahvemmin, niin sitten on mahdollista päivittää palveluja.

Asia joka minua Oppilan tarjonnassa kiinnosti, oli MailChimp kurssi vasta alkajille ja kurssitarjonnan lupaus “Opi MailChimp kädestä pitäen” kiinnosti kovasti. Sitten vielä sattui niin mukavasti, että Taina oli laittanut Koronan takia kaikki kurssit alennukseen. Tein samantien hankinnan heidän kurssikaupastaan.

Samalla näin kuinka hienosti toimi tuo Bamboran maksupalvelu. Sain ihan oman pankin kautta käydä maksamassa kurssin. Helppoa ja todella mahtava lisä verkkokaupan ostostapahtumaan. Se että Bamboralla oli vielä kaikki ohjeet systeemin yhdistämisestä suoraan WooCommerce verkkokaupan osaksi helpotti valtavasti päätöstä laittaa se omaan kauppaan.

Kävin hiukan kädenvääntöä Bambora Payformin ja Klarnan vastaavan palvelun kanssa, mutta nyt olen ollut tyytyväinen valintaani, Klarna on viime aikoina ollut vähän negatiivisesti esillä uutisissa. Taisi tosin olla uutiset jo viime vuodelta. Ne vain tietenkin aktivoitui nyt kun asiaan tutustuin.

Bambora maksupalvelun kautta on muutama ostos hoidettu ja hyvin se toimii. Monipuoliset maksumahdollisuudet jopa laskulla maksu Jousto luoton kautta onnistuu. Lompakkomaksaminen taitaa olla se tulevaisuuden ja nyky nuorison käyttämä juttu. Sekin onnistuu tuon kautta.

WooCommerce on sikälikin mukava verkkokauppa-alusta, että sille löytyy hyvät Faccebook yhteisö sivut. Selvällä suomen kielellä asioita neuvovat jotka asian osaavat. Hieno juttu.

Julkaistu Jätä kommentti

Onko Kevät koittanut?

onko-kevat

Eipä olisi osannut aavistaa, että tällainen kevät sattuisi joskus kohdalle. Ollaan koronan varjossa etäkoulua ja työtä tehty jo useampi viikko. Nyt aavistus on että alkaisi helpottaa, Uudenmaan eristys purettiin ja korona on tainnut levitä pikkuhiljaa koko maahan.

Työt ovat olleet lähes kokonaan pysähdyksissä. Ihan muutamia työkeikkoja on tullut. Onpa sitten ollut aikaa värkätä näitten harrastusten parissa.

Verkkokauppa on aika rauhallinen. On sentään muutama tilaus tullut sitäkin kautta. Siinä on vielä haastetta, kun pitäisi saada tuotteita vietyä kauppaan ja maksujärjestelmä on sitä vaille, että saisi sen istutettua kauppaan. Vielä siellä on maksutapana se ennakkomaksu pankkiin.

On niin paljon asioita joita en tiedä, onneksi tietoa on saatavana, pitää vaan koittaa opiskella. Verkkokauppa tuntuu ja kuuluu olevan tämän korona-ajan toimintamuoto, johon kannattaa panostaa. Olen vain miettinyt sitä, että onko lukitus- ja turvallisuusalan tuotteet sitten se paras myyntiartikkeli verkkokauppaan.

Viime päivinä on päässyt otsikoihin useampikin yritys, joka oli hakenut koronan takia tukea. Olen miettinyt, että tuki, vaikka pienikin saattaisi olla tarpeen ja helpottaisi meitä pieniä ns. ammatinharjoittaja yrittäjiä tässä tilanteessa. En ole suuria tukia edes toivonut saavani, jospa sen verran jostain tulisi että velvoitteet saa hoidettua ja leivän perheelle.

Julkaistu Jätä kommentti

Hyvää Pääsiäisen aikaa!

paasiainen

Kevät on joutunut jo huhtikuulle. Pääsiäisen viettoon ollaan hiljennytty. Korona virus ei ole poistunut keskuudestamme ja matkustuskieltoja on annettu yleisesti.

Työrintamalla eletään aika rauhallisia aikoja. Vaikuttaa siltä. että koko maa on hiljentynyt ja aivankuin kuulostelee mitä vielä tulee. Toivottavasti ei mitään mullistavaa koronavirus hyökyä tulisi. Olisi mukava palata normaaliin päiväjärjestykseen. Sinällään tämä on mukavaakin, kun saamme olla oman väen kesken ja koulukin käydään kotoa käsin.

Tänään oli koulujutuissa ensi kertaa käytössä Microsoft Teams sovellus ja sitä kautta opettaja otti luokan hallintaan. Meillä vanhemmilla se vaikutti sen, että saimme siirtyä opetuksen valvomisesta keittiön puolelle. Ensimmäinen kokemus teams sovelluksesta oli, että aluksi ei meinannut yhteydet toimia sujuvasti. Hetken säädön jälkeen alkoi homma pelata.

Kyllä tekniikka on ihmeellistä. Pudasjärvellä on asiat yhteyksien puolesta hyvällä mallilla. Kairankuitu valokuitu yhteys on mahdollistanunt etäyhteyksien käytön kotien ja koulun välillä. Uskoisin että täällä ollaan yhteyksien kanssa paremmassa tilanteessa, kuin muualla suomessa.

Valokuituyhteyksistä olemme saaneet täällä nauttia jo yli viisi vuotta. Monella etelämmän suomen alueella vasta rakentelevat verkkoja. Täytyy oikein nostaa olematonta hattua niille henkilöille jotka uskoivat kuitu hankkeeseen ja veivät sen käytännön toteutukseen. Nimiä en viitsi tässä mainita, mutta paikalliset ainakin tietävät.

Niin se verkkokauppa. Sitä olen yrittänyt rakennella tyyliin, hiljaa ja huokealla. Eipäs tässä tilanteessa ole oikein siihen rahaa sijoittaa. Olen tämän projektin kanssa oppinut monia asioita ja huomannut, ettei se ole helppoa edes valmiilla verkkokauppa alustalla sitä toteuttaa.

Yllätyksiä tulee vastaan. Nyt huomasin, että olin liian hätäinen päivittämisen kanssa. Päivitin WordPress version 5.32 -> 5.4 heti kun se tuli mahdolliseksi ja nyt huomaan, ettei olisi kannattanut olla siinä asiassa niin nopea. Paria lisäosaa olen yrittänyt alkaa laittamaan käyttöön ja yllätys yllätys. Tulee ilmoitus ettei lisäosia ole testattu toimivaksi minulla olevan Wp version kanssa. Ei oikein näin aloittelevana verkkokaupan yrittäjänä uskalla alkaa laittamaan sellaisia lisäosia, jos ilmoitus kuuluu ettei niitä ole testattu.

Onhan varmuuskopiot otettuna, mutta sekään ei ihan ole yksinkertaista, että palauttaa aiemman tilanteen, silloin häipyy verkkokaupasta tässä välissä lisätyt tuotteet ja tilaukset. Huh, huh on siinä asioita opeteltavana.

Ai niin minun piti kirjoittaa pääsiäis toivotuksia. Toivottavasti kaikki asiakkaat saatte viettää rauhallisen pääsiäisen ajan ja pysytte terveenä. Eilen oli pitkä perjantai ja silloin rauhoituttiin tärkeimmän sanoman äärelle.

Tänään lauantaina on taas arki ja voimme vähän keskittyä tähän kotisivu asiaan. Heti aamutuimaan päätin ottaa neuvoja vastaan ja ilmoittauduin WP-koulun kurssille. Jospa sieltä Hannulta saisi neuvoja näihin asioihin. Olen niitä jo toki hänen videoistaan saanutkin, kiitos Hannu Jaatiselle niistä.

Toivottavasti pysymme terveinä. Hyvää pääsiäistä kaikille!

Julkaistu Jätä kommentti

Koronavirus on antanut omaa aikaa :)

Koronavirus on vakavasti otettava asia. Nyt on selvästi merkit näkyvissä, että työt on käyneet todella vähiin. Jos asiasta yrittää löytää jotain positiivista, niin se että on saanut olla paljon kotona ja harrastaa vaikka nyt sitten tällaista verkkokauppa projektia. Nyt sen kanssa touhutessa olen myös sen pannut merkille, että ei ole aivan yksinkertaista tekaista verkkokauppaa.

Tämä on sellaista kokeile ja kompastu hommaa. Hyvä puoli siinä on, että ei tästä kovin kauaksi voi eksyä. Koskapa tekee tätä kotona. Onneksi on hyvät yhteydet olemassa. Sen olen kans laittanut merkille, että englannin kielen hallitsemisesta olisi kovasti hyötyä. Ei sitä kuitenkaan kaikkea voi saada ja kun sitä silloin aikanaan ei tullut opeteltua, niin hyvin hitaasti se oppi menee päähän.

Tänään kuulemma laittavat Uudenmaan eristyksiin, ei sitä olisi vuoden vaihtuessa osannut odottaa tällaista. Olen kyllä heittänyt sellaisia tulevaisuuden näkymiä, koronasta mitään tietämättä, että joskus vielä tulee aika jolloin pohjois-suomi saa uuden nousukauden. Aika näyttää tuleeko näin käymään koronan takia.

En väitä, että korona lisäisi työtä ja toimeentuloa täällä pohjoisessa. Saattaa vaan käydä niin, että joku muukin etelä-suomessa tulee samaan johtopäätökseen meidän kanssa. Etelässä oli omat etunsa, mutta kyllä pohjoisen rauhallisuus ja hyvä fiilis sekä ystävälliset ihmiset ja luonnonläheisyys vie voiton.

Olemme täällä asuneet jo pidempään kuin etelässä. Eikä yllättävä kyllä ole hinkua lähteä mihinkään täältä. Katsotaan nyt käykö samalla tavalla kuin oli joskus sotien jälkeen, että etelästä ihmiset tuli näille koillismaan kairoille työn ja ruuan perässä. Aika näyttää.

Nyt kuitenkin mennään eteenpäin kohti valoa ja kesää. Toivotaan että tämä korona olisi kesään mennessä historiaa. Sekin asia nähdään. Kaikkea hyvää toivottelen asiakkaille, niin uusille kuin entisille.

Julkaistu Jätä kommentti

Tää on yhtä verkkokauppojen säätöä :(

Olen muutaman kuukauden valmistellut verkkokauppaa tuotteiden markkinoimiseen. Tarjolla on paljon vaihtoehtoja ilmaisiakin. Osa on erittäin laajoilla ominaisuuksilla varustettuja, osa ei niinkään.

Ensimmäinen verkkokauppa tekeleeni on Presta Shop alustalle rakennettu ja tämä alusta on erittäin laaja alainen. Kuitenkin sen käytettävyys ei ole aivan parhaasta päästä. Siihen voi käydä tutustumassa oheisesta linkistä

Presta Shopin kautta on tullut muutama tilauskin. Se on hieno juttu. Assa- ja Dorma avaimet ovat olleet minulle se oma juttu. Niitä olen vuosien varrella tehnyt ja toimittanut asiakkaille ympäri suomea.

Presta Shopilla saan kivan näköisen kaupan, jossa tuotteet joilla on vain yksi hinta, onnistuu toteuttaa mukavasti. Suomenkielisyys on oma plussansa kaupan pohjalle.

Siihen asti kun kaikki toimii, asia on ok. Kuitenkin kun olen luonut avaintilauksille alennussysteemin, sen toteuttaminen oli minulle liian suuri haaste. Samoin se että avaimet tulee ns räätälöidä ennen ostoskoriin laittoa. Se osoittautui aivan liian monimutkaiseksi. Olisi siihen ollut yksi keino, eli jättäisi hinnoista alennukset pois, muttei sekään oikein tuntunut oikealta.

Sitten viikonloppuna Presta Shopin alustassa tapahtui, varmaan minun mokaamana jokin juttu. Enää ei homma toimi. Tilauksen pystyy tekemään vieras tilassa, mutta jotain on alustassa rikki, kun tulee virhesivua… Ei se oikein silleen voi olla. Pitää hakea eri ratkaisua.

Seuraavaksi tutustuin Woocommercen (WC) verkkokauppa alustaan. Se integroituu suoraan WordPress julkaisualustaan ja on siten aika hyvin “systeemin” sisällä toimiva. WC alustaan olen nyt tutustellut ja värkännyt tuotteita kauppaan. WC:ssä on aika selkeä käyttöinen ostoskori ja siihen sain kuponkikoodeilla luotua alennussysteemin lisäavaimille.

Se on nyt asiakkaan aktivisuudesta kiinni, haluaako saada avaimet edullisemmin vai maksaako niistä täyden hinnan. Olen yrittänyt siihen asiaan tehdä ohjeita ja muutamalla copy ja copy paste vaiheella avaimista saa ihan kohtuullisen alennuksen.

Aika näyttää tuleeko tästä toimiva kauppa. Kotisivujeni yläpalkista löytyy siis tällä hetkellä kaksi verkkokauppaa. Presta Shop kaupassa on enemmän tuotteita viety varastoon, mutta ehkä se asia tulee korjautumaa WC:n kanssa, kunhan aika tässä rientää…

Tämä on tällaista korona viruksen aiheuttaman lisääntyneen vapaa-ajan tuomaa ajanvietettä.

Julkaistu Jätä kommentti

Kokeillaan uutta kauppaa kotisivun yhteyteen

Pientä päivitystä ja tähän kotisivuston yhteyteen testailen toista kauppaa. Tuo presta shop verkkokauppa alusta osoittautui aika vaikeaksi ylläpitää ja sieltä tilaaminen on myös aika hankalan takana. Monesti yksinkertaiset asiat ovat vaan toimivia ja niinpä lähdin kokeilemaan miten kaupan saisi rakennettua WooCommerce alustalle. Ainakin alku vaikuttaa aika lupaavalta kauppa sivu on yksinkertaisen selkeä ja ostoskori sekä kassa toiminto aika simppeleitä.

Julkaistu Jätä kommentti

16.1.2020 Verkkokaupan rakentelua…

Pakkotoiminen lukkopaketti

Olen rakennellut verkkokauppaa presta shop alustalle osoitteeseen https://www.lukkomatti.fi/verkkokauppa ja sen ensimmäinen versio on julkaistu. Siellä on vasta muutama tuote, mutta niitä pystyy sieltä tilaamaan. Assa ja Dorma Lisäavaimien tilaus onnistuu myös sieltä kautta. Tervetuloa tutustumaan.(muokattu 20.7.2020 poistamalla linkki verkkokauppaan, ettei aiheuta turhia virheilmoituksia. Toimiva osoite on www.lukkomatti.fi/kauppa )

Julkaistu Jätä kommentti

11.12.2019 Joulukuu jo lähes puolessa välissä

Pakkotoiminen lukkopaketti

Joulukuu on edennyt lähes puoleenväliin, niin se aika rientää. Lukitus rintamalla alkaa tilanne rauhoittua. Pakkasen kiristyessä ulkona, olisi mukava tehdä sisällä töitä. Vielä ehtisi tälle vuodelle jonkun lukkoprojektin tehdä ennen kuin vuosi vaihtuu😃.

Viimeaikoina olemme keskittyneet uuden suojatun sivuston tekemiseen ja myös tulevan verkkokaupan valmisteluun.

Verkkokauppa tulee lähitulevaisuudessa avautumaan osoitteessa www.lukkomatti.fi/verkkokauppa

Aihe on aika haastava, mutta todella mukava. Siinä aika kuluu kyllä nätisti.

Verkkokaupan valikoimiin tulee aluksi avainpesiä, heloja, lukkorunkoja sekä Assa- Dorma ja muiden mekaanisten lukkojen lisäavainten tilausmahdollisuus koodin mukaan .

Sivustoa on tarkoitus testailla ja laajentaa pikkuhiljaa.

Rauhallista joulun aikaa kaikille, t. Lukkomatti

PS. Huomasin että tämä oli jäänyt julkaisematta joulukuussa. Eli vielä on asioita opittavana 🙂