Osta pieneltä Lauantai!

Osta pieneltä lauantain-logo

Osta pieneltä Lauantai- Small Business Saturday - se on tänään!!

Ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa 27. marraskuuta 2010 vietetty Small Business Saturday on vastine Black Fridaylle ja Cyber Mondaylle, joissa on mukana isokokoiset vähittäiskaupat ja  verkkokaupat .

Small Business lauantai kannustaa  ostajia käyttämään pieniä ja paikallisia yrityksiä. Small Business Saturday on American Expressin rekisteröity tavaramerkki”. [1] lainattu ja teksti Wikipediasta. Aiheesta lisää tietoa Wikipediassa( englanniksi)

Ajatus tässä on sellainen, että marraskuun kaikkien Black Fridayn ja vastaavien suurten myynti tapahtumien rinnalle on tarjolla mahdollisuus tehdä ostoja paikallisista ja kotimaisista yrityksistä.  

Tänä koronan kurittamana aikana varmaan useat pienet yritykset miettivät, että miten on mahdollista  pärjätä tässä valtavaksi paisuneessa tarjonnan kisassa mukana. Pienillä yrityksillä ei ole varaa satsata suuria summia näyttäviin mainoksiin ja kalliisiin valmiiksi räätälöityihin verkkokauppoihin. Useoímmiten ne on valmistettu itse ja aivan minimibudejtilla.  Tästä esimerkkinä oma lukko/avain verkkokauppani (jota lukihäiriöisenä olen yrittänyt ajankuluksi rakentaa)

Totuus lienee se, että ei mitenkään ainakaan hinnalla. Tänä aikana suuret yritykset ja verkkokaupat ostavat tuotteet niin suurissa erissä ettei pienen yrityksen vuoden ostotkaan ole kuin ehkä murto-osa  yhdestä heidän tilauksesta. Siitä on varmasti etua kun näin pystyvät tekemään.  Kun sitten tuotteiden osto määrät ovat suuria, varmasti myös hinnat ovat aivan toista luokkaa mitä pienen yrityksen ostaessa. Voi olla jopa niin että pieni yritys ei saa tuotetta ostettua myyntiin sillä hinnalla millä nämä suuret toimijat  myyvät ulos.

No, miksi sitten kannattaa rimpuilla näitten suurten yritysten seasssa?  Ehkä siksi että useimmiten näissä pienissä yrityksissä vielä palvelu pelaa ja saat jutella ja ajatuksia vaihtaa ihan oikean henkilön kanssa. 

Useimmiten myös tämä palveluhenkilö on sama joka tuotteen tai palvelun tuottaa ja toimittaa. Eli yksinkertaisesti sanottuna pääset juttelemaan tekijän kanssa. Useinhan nämä pienet yritykset  ovat niin sanotusti elinkeinonharjoittajia, joka tarkoittaa että tarjoavat jotain oman osaamisalueen asiaa tai tuotetta tai palvelua.  Joissain tapauksissa tämä on  jokin erikoisala tai tuote josta toimittajalla on ammattitatito ja vuosien kokemus ja jolla on  perheensä elättänyt.

Palvelu edellä ajatuksella olen yrittänyt tarjota tuotteitani tässä kiihtyvässä markkinatilanteessa. Kotisivu  ja verkkokauppa ovat yksi kanava jolla olen omalta osaltani yrittänyt tarjota tuotteitani ihmisille, tänä aikana jolloin tämä pandemia on toiminut tehokkaana työn vähentäjänä.

Vaikka marraskuu on täynnä ”mustan perjantain” tarjontaa ja toivottavasti sieltä ihmiset löytöjä tekevät, niin täytyy katse suunnata valoisasti kohti tulevaa. Mikään ei kestä loputtomasti, ei edes vaikeudet. Sellaisen ajatuksen olen lukenut ja päivä kerrallaan jatketaan.  Toivottavasti joku tarvii vielä avaimia ja lukkojakin ja mahdollistaa pienen toimijan jatkamaan tätä ”nappikauppa” jollaiseksi olen joskus kuullut toimintaani kutsuttavan.

Haluan toivottaa kaikille Suomalaisille oikein valoisaa adventin ja tulevaa joulun aikaa.

 

Samankaltaiset artikkelit