paasiainen

Hyvää Pääsiäisen aikaa!

Kevät on joutunut jo huhtikuulle. Pääsiäisen viettoon ollaan hiljennytty. Korona virus ei ole poistunut keskuudestamme ja matkustuskieltoja on annettu yleisesti.

Työrintamalla eletään aika rauhallisia aikoja. Vaikuttaa siltä. että koko maa on hiljentynyt ja aivankuin kuulostelee mitä vielä tulee. Toivottavasti ei mitään mullistavaa koronavirus hyökyä tulisi. Olisi mukava palata normaaliin päiväjärjestykseen. Sinällään tämä on mukavaakin, kun saamme olla oman väen kesken ja koulukin käydään kotoa käsin.

Tänään oli koulujutuissa ensi kertaa käytössä Microsoft Teams sovellus ja sitä kautta opettaja otti luokan hallintaan. Meillä vanhemmilla se vaikutti sen, että saimme siirtyä opetuksen valvomisesta keittiön puolelle. Ensimmäinen kokemus teams sovelluksesta oli, että aluksi ei meinannut yhteydet toimia sujuvasti. Hetken säädön jälkeen alkoi homma pelata.

Kyllä tekniikka on ihmeellistä. Pudasjärvellä on asiat yhteyksien puolesta hyvällä mallilla. Kairankuitu valokuitu yhteys on mahdollistanunt etäyhteyksien käytön kotien ja koulun välillä. Uskoisin että täällä ollaan yhteyksien kanssa paremmassa tilanteessa, kuin muualla suomessa.

Valokuituyhteyksistä olemme saaneet täällä nauttia jo yli viisi vuotta. Monella etelämmän suomen alueella vasta rakentelevat verkkoja. Täytyy oikein nostaa olematonta hattua niille henkilöille jotka uskoivat kuitu hankkeeseen ja veivät sen käytännön toteutukseen. Nimiä en viitsi tässä mainita, mutta paikalliset ainakin tietävät.

Niin se verkkokauppa. Sitä olen yrittänyt rakennella tyyliin, hiljaa ja huokealla. Eipäs tässä tilanteessa ole oikein siihen rahaa sijoittaa. Olen tämän projektin kanssa oppinut monia asioita ja huomannut, ettei se ole helppoa edes valmiilla verkkokauppa alustalla sitä toteuttaa.

Yllätyksiä tulee vastaan. Nyt huomasin, että olin liian hätäinen päivittämisen kanssa. Päivitin WordPress version 5.32 -> 5.4 heti kun se tuli mahdolliseksi ja nyt huomaan, ettei olisi kannattanut olla siinä asiassa niin nopea. Paria lisäosaa olen yrittänyt alkaa laittamaan käyttöön ja yllätys yllätys. Tulee ilmoitus ettei lisäosia ole testattu toimivaksi minulla olevan Wp version kanssa. Ei oikein näin aloittelevana verkkokaupan yrittäjänä uskalla alkaa laittamaan sellaisia lisäosia, jos ilmoitus kuuluu ettei niitä ole testattu.

Onhan varmuuskopiot otettuna, mutta sekään ei ihan ole yksinkertaista, että palauttaa aiemman tilanteen, silloin häipyy verkkokaupasta tässä välissä lisätyt tuotteet ja tilaukset. Huh, huh on siinä asioita opeteltavana.

Ai niin minun piti kirjoittaa pääsiäis toivotuksia. Toivottavasti kaikki asiakkaat saatte viettää rauhallisen pääsiäisen ajan ja pysytte terveenä. Eilen oli pitkä perjantai ja silloin rauhoituttiin tärkeimmän sanoman äärelle.

Tänään lauantaina on taas arki ja voimme vähän keskittyä tähän kotisivu asiaan. Heti aamutuimaan päätin ottaa neuvoja vastaan ja ilmoittauduin WP-koulun kurssille. Jospa sieltä Hannulta saisi neuvoja näihin asioihin. Olen niitä jo toki hänen videoistaan saanutkin, kiitos Hannu Jaatiselle niistä.

Toivottavasti pysymme terveinä. Hyvää pääsiäistä kaikille!

Samankaltaiset artikkelit